Note

If you cannot find what you are looking for. Please visit our sitemap

Thursday, 29 October 2015

Intermediate F.Sc F.A ICS English XII Short Questions First Year at Harrow

Intermediate F.Sc F.A ICS English XII Short Questions First Year at Harrow

Question 1: Who is the writer of ‘First year at Harrow”?
Answer:
Sir Winston Churchill is the author of the essay “First year at Harrow.
 
Question 2: The writer says that the examiners ask question which students cannot answer and not those which they can answer. Is the complaint just?
Answer:
To some extent, this complaint is true but mostly it does not happen. It is the complaint of dull students. The hardworking can answer any question asked in the exam.
 
Question 3: What sort of questions is asked by your examiners?
Answer:
Our examiners ask easy as well as difficult questions in the examinations. They ask such questions which can distinguish a diligent student from an ordinary one.
 
Question 4: Why did not Churchill do well in examinations?
Answer:
He liked poetry and essay writing but the examiners were interested in Latin and Mathematics. He did not know the answers of the questions. So he could not do well in the examination.
 
Question 5: How did he do his Latin paper?
Answer:
He did his Latin paper badly. He just wrote his name, question ‘1’ and after much reflection put a bracket round it thus (1). Then, unknowingly, he put a blot and many smudges on the paper.
 
Question 6: Churchill was taught English at Harrow and not Latin and Greek. Was it a gain or loss?
Answer:
Churchill was taught English at Harrow and not Latin and Greek it was a gain for him. This knowledge proved very useful for him in future to earn his livelihood and a promising career.
 
Question 7: What good did his three years stay at Harrow do him?
Answer:
His three stay at Harrow was very important for Churchill.Here he learnt the basic rules of English. This knowledge proved very useful for him in future to earn his livelihood and a promising career.
 
Question 8: In after years how did the knowledge of English stand him in good stead?
Answer:
In after years, the knowledge of English proved very useful for him in his practical life.By knowing his national language, he faced no difficulty in the daily affairs of life. He became a successful politician.
 
Question 9: What happened to boys who had learnt Latin and Greek?
Answer:
Those boys who had learnt Latin and Greek and had won many prizes. They had to learn English again to earn their livelihood.
 
Question 10: What is Churchill’s advice regarding learning English?
Answer:
His advice is that all English boys should learn English first. They should get it into their bones. Later on, clever ones may learn Latin as an honor and Greek as a treat.
 
Question 11: Who was Mr. Welldon?
Answer:
Mr. Welldon was the head of Harrow. He was an intelligent man. He judged the hidden qualities in Churchill and granted him admission. Churchill had great regards for him.
 
Question 12: Who was Mr. Somervell and how did he teach English?
Answer:
Mr. Somervell was a delightful teacher of English at Harrow. He had his own method of teaching. He taught English by means of red, blue , black and green inks.

Written by: Asad Hussain & Muhammad Jawad

No comments:

Post a Comment