Note

If you cannot find what you are looking for. Please visit our sitemap

Saturday, 9 December 2017

Intermediate F.Sc F.A ICS I.Com English XI Short Questions The Reward

Intermediate F.Sc F.A ICS I.Com English XI Short Questions The Reward


Q 1. What was the subject discussed at the club?
Ans. The subject was the need of opportunity and determination for  gaining success.

Q 2. What did Terbut think of  Jorkens argument?
Ans. Terbut disagreed and thought that anything could not be got by mere determination.

Q 3. How did Jorkens convince that a man can become a skating champion of the Sahara?
Ans. Jorkens suggested that by making money, building a skating rink in the Sahara and organizing a competition  there, a man can become the champion of he really gives all his time to it.

Q 4. How did Gorgios persuade his people to make his country strong?
Ans. Gorgios persuaded his people by preaching them that they should have a young athlete at court exhibiting perfect fitness. This example would strengthen their soldiers and enable them finally to win the just rights and battles for their own country.

Q 5. What was the viewpoint of the parents of Gorgios?
Ans. His parents told Gorgios that opportunity was required for success and only determination could not serve the purpose. Gorgios learned so late in life that his parents were right after all.

Q 6. What were the arrangements made for the function of inauguration?
Ans. A magnificent dress was prepared for Gorgios. The great throne-room had been turned into a kind of gymnasium where great curtains of red and gold were hung along the walls. High swings of acrobats hung down with gilded ropes from the ceiling and a row of neat hurdles was arranged on the published floor.

Q 7. Describe the scene of inauguration.
Ans. It was a splendid scene, lights glittered, music played softly when the doors opened with a flood of golden light and the old man in his brilliant uniform appeared between them. He walked slowly and leaned on a gilded stick. When he came to the first hurdle, he looked up towards  the royal platform. Royal smiles were directed towards him, and gentle applause broke out from every hand which assured him that no actual activity was required of him so he made hos bows to the crowd, He was led to a seat and his life's ambition achieved.

Q 8. What were the feelings of Gorgios on the occasion?
Ans. He looked melancholic in his tight uniform and seemed tired by his long patience and the work of a lifetime. He remembered his past when he had climbed the hurdles so easily but this victory was more satisfactory because it was the accomplishment of his dream.

Q 9. Did Gorgios use any short cut to achieve his ambitions?
Ans. Gorgios worked more than sixty years without using any short cut or becoming frustrated. He remained determined and kept on his struggle and finally achieved his ambition.

Q 10. For how long had Gorgios to stick to get his ambition achieved?
Ans. Gorgios had to stick to stick to his ambition for more than sixty years. After a life long struggle, he achieved his ambition.

Q 11. How did Gorgios achieve his ambition?
Ans. Gorgios decided to become a Court acrobat in a country where no such post existed. He was a young athlete. He went into politics to achieve his ambition. He made very fine speeches on other subjects also but concentrated fully on his target. He told them how the glory of their country could be increased if post of Court acrobat were created. He taught people that it would be a great lesson for other nations to have a young athlete at Court who could boost the morale of the soldiers. Finally his idea struck and Gorgios achieved his ambition.

Q 12. Do you agree or disagree with the viewpoint of the writer?
Ans. We cannot achieve everything only through determination because everybody cannot be so determined. Sometimes one does not bear hardships and surrenders before the circumstances. One may not get a single chance in one's life so how can mere determination work. Both determination and opportunities  are required for success.

Q 13. What is the lesson the story teaches?
Ans. Young people usually don't pay heed to the advice of their parents. This habit in not good. We should be very determined and have faith in ourselves. If we are brave.We  can face every challenge and try to reduce the bitterness of life.

Q 14. What was the main objective of Gorgios?
Ans The main objective of Gorgios was to become a Court acrobat.

Q 15. Why did Gorgios go into politics?
Ans. Gorgios went into politics to get his ambition achieved.

Written By: Asad Hussain

Friday, 27 October 2017

Intermediate F.Sc F.A ICS I.Com English XI Short Questions The Piece Of String

Intermediate F.Sc F.A ICS I.Com English XI Short Questions The Piece Of String


Q 1. Why did Manana accuse Hubert of picking the lost pocket-book?
Ans. Manana accused Hubert of picking the lost pocket-book because he had seen him bending over and picking something at the same time and place. He might want to get the reward of 20 shillings.

Q 2. What did the people think of Hubert when they heard the return of the pocket-book by some other person?
Ans. People were not willing to believe him They said behind his back that those were lying excuses. They thought that he must have dropped the purse somewhere else.

Q 3. Why did George give the pocket-book to his employer?
Ans. George found the pocket-book on the road to the village market. He was an illiterate man so he gave it to his employer.

Q 4. What made Hubert shameful?
Ans. Hubert was not believed and people declared him liar. He felt shame and disgrace to his self esteem and character.

Q 5. Why did people make fun of his innocence?
Ans. Hubert was blamed and victimized for being a liar. He lost the honour of his words. He wanted to regain his lost reputation therefore he kept claiming his innocence till his death.

Q 6. Write down a note on the character of Hubert.
Ans. Mr. Hubert is a simple countryman. He cannot convince the people that he is not culprit. He has weak personality and despite his oath he cannot prove his innocence. He has weak public relations and poor communication. He is sensitive that he falls ill and dies but cannot defend himself.

Q 7. Why did the Mayor not believe the innocence of Hubert.
Ans. The Mayor did not believe the innocence of Hubert because he was seen picking something from the same place where the purse was lost. Mr. Manana was the eye witness but he only saw Hubert bending down and picking something up. He mistook a piece of string for pocket-book and accused Hubert of this theft. He also claimed that after picking up the pocket-book Hubert stood there, looking a long while in the mud to see if any money had fallen out. The Mayor thought the witness sufficient for accusing Hubert. He also thought Mr. Manana a man of worthy credence. Such a person could not mistake a piece of string for a pocket-book. He believed it must be the pocket-book and Hubert was guilty of picking it up.

Q 8. Was it necessary for Hubert to continue his innocence?
Ans. Mr. Hubert knew nothing expect truth. It was beyond his imagination that he would be called a liar. It was a stigma on his character. If a person is true to his heart but he is misunderstood as a rascal it is nerve shattering for him. He cannot face the humiliation. Mr. Hubert bore all the characteristics of a simple good soul. He was a passive man. When he was charged it necessary for him to make himself free of this charge. He could not tolerate anything except the disgrace of his honour. He wanted to make people believe that he was not the culprit. Therefore he continued pleading his innocence.

Q 9. What did the drumbeater announce?
Ans. The drumbeater announced about the loss of black leather pocket-book containing five hundred shillings and some business papers. The finder was requested to return the same to mayor's office or to Mr. James, the caretaker of the public hall. There would be a reward of 20 shillings.

Q 10. What did the diners discuss?
Ans. The diners discussed the crops and weather which was suitable for green crops but not for the wheat.

Q 11. Who was Mr. James?
Ans. Mr. James was the caretaker of the public hall where all the people gathered. He was the one whose pocket-book was lost.

Q 12. How did the people tell the story of the string?
Ans. People started to tell the story to amuse themselves, and told it in a manner of soldier who had been on a campaign and told about his battles.

Q 13. What was written on Hubert's tomb-stone?
Ans. It was written on it, "Here lies a man who told nothing but truth. Here lies the man who would not prove his innocence, but the flood proved it-!."

Written by: Asad Hussain

Wednesday, 9 August 2017

Intermediate F.Sc F.A ICS I.Com English XI Short Questions Thank You M'am

Intermediate F.Sc F.A ICS I.Com English XI Short Questions Thank You M'am


Q 1. What was the time when the boy tried to snatch the purse of the woman?
Ans. It was about eleven o'clock at night when the boy tried to snatch the purse of the woman.

Q 2. What happened to the boy when he tried to snatch the purse?
Ans. When the boy tried to snatch the purse, the strap broke with a sudden single tug. He lost his balance and fell down.

Q 3. What was the reaction of the woman?
Ans. The large woman simply turned around and kicked the boy. She picked the boy up by his shirt front and shook him severely and ordered him to pick up her purse.

Q 4. What was the conduct of the people when they saw the incident?
Ans. Two or three people passed, stopped, turned to look, and some stood watching.

Q 5. How did the boy look physically?
Ans. He was about fourteen of fifteen years old. He was very weak physically.

Q 6. What was the condition of the boy when the woman gave him a few jerks?
Ans. The boy felt helpless and miserable when the woman gave him a few jerks. Sweat popped out on the boy's face and he began to struggle.

Q 7. Why did the woman ask the boy to wash his face?
Ans. The woman decided to teach the boy good manners. The first lesson that she taught  the boy was to wash his face because his face was dirty. She wanted to reform him.

Q 8. Why did not the boy run from the house of the woman?
Ans. The boy was ashamed of his act. He wanted to establish trust. The woman gave him confidence by not keeping an eye on him. This was the reason that he did not run from the house of the woman.

Q 9. Why did  not the woman watch the boy while preparing a dish?
Ans. The woman gave the boy confidence that she trusted him. Therefore, she did not watch him preparing a dish.

Q 10. What was the nature of the woman's job?
Ans. The woman worked in a hotel beauty shop that stayed open late. She dealt all kinds of woman like blondes, redheads, and the Spanish.

Q 11. What did the woman do when the boy began to struggle?
Ans. She jerked him around in front of her put a half nelson about his neck and continued to drag him.

Written by: Asad Hussain

Sunday, 6 August 2017

Intermediate F.Sc F.A ICS I.Com English XI Short Questions Dark They Were, And Golden-Eyed

Intermediate F.Sc F.A ICS I.Com English XI Short Questions Dark They Were, And Golden-Eyed (Ray Bradbury)


Q 1. Why did harry want to go back to Earth?
Ans. Harry wanted to go back to Earth because he felt the danger of unfavorable climate at Mars. He thought if he stayed at the Mars, he would lose his identity.

Q 2. Why did he want to stay?
Ans. Harry has no means to go back. There was no chance of any help, so he was bound to live there. With the passage of time he became similar to the Martians. His eyes grew dark and golden. There was nothing left for him in the Earth settlement.

Q 3. What climate did they face?
Ans. They faced very severe climate. The wind blew as if to destroy their identities. The air burst their house. The boards went out of shape. There was fog at night. It became very hot in summer.

Q 4. What was the condition of the Bittering family on hearing the news of was on Earth?
Ans. On hearing the news of was on Earth they became sad. Core held on to her husband and daughter and started weeping. They felt stranded on Mars. Harry was drenched in sweat.

Q 5. What did they want to grow?
Ans. They wanted to grow crops and raise children until the end of the war. They were hoping for the arrival of rockets.

Q 6. What was the condition of their house?
Ans. The wind did something to their house. The air had burst it. All the boards went out of shape.

Q 7. What was the advice Harry gave to the people?
Ans. Harry advised them to build a rocket to go back to Earth.

Q 8. How much dangerous a Martian virus can be?
Ans. A Martian virus can be very dangerous for earthen people. It can change their appearance and make them lose their earthen identity.

Q 9. Under what circumstances the Bittering family had to pass through?
Ans. The Bittering family were emigrants to Mars. Unfortunately they felt loneliness in the dead cities. The wind blew as if to smash their identities. Harry felt like a salt crystal being washed away in a mountain stream. There was fog at night. All the boards went out of shape. There was a change in their complexion. Harry smelled a Martian virus in the air.

Q 10. How social were the people of Mars?
Ans. They learn English fast. They were completely peaceful. They were very cooperative. They were very friendly.

Q 11. How did the life change finally? Was this better or worse?
Ans. With the passage of time the Bittering family accepted the situation and developed new habits. They found it peaceful without any interference and disturbance. They were very friendly. They were quick at learning English.

Q 12. What difference can you point out in the life style of the people of two different planets?
Ans. The Martians do not have any sort of haste or competition. The Earth is stricken with threats of war whereas the Martians have learned to live peacefully. Earthly people are always ready to quarrel for money and property but the Martians are devoid of such passions. The people of Earth live a social life but the Martians are fond of primitive life style.

Q 13. What did the radio flash tell?
Ans. The radio flash told that atom bombs hit New York and all the space rockets were destroyed. There would be no more rockets to Mars ever.

Q 14. What did the Lieutenant report?
Ans. He reported that the town was empty but they found native people in the hills. They were dark and golden eyed.

Written by: Asad Hussain