Note

If you cannot find what you are looking for. Please visit our sitemap

Thursday, 29 October 2015

Intermediate F.Sc F.A ICS English XII Short Questions On Destroying Books

Intermediate F.Sc F.A ICS English XII Short Questions On Destroying Books

Question 1: What sorts of books were presented by the British public to soldiers?
Answer:
Most of the books sent to soldiers were ordinary and suitable. But they were also presented oddest books such as twenty years old magazine, guides to lake district and back numbers of Whitaker’s almanac.
 
Question 2: Was it interest of soldiers that prompted their action, it was wish to get rid of the useless books?       
Answer:
No, it was not the interest of soldiers. In fact, they want to get rid of their old and useless books. So they sent them to the soldiers.
 
Question 3: Why should bad books be destroyed?
Answer:
Bad books should be destroyed so that there should be space for good and new books in the shelves. Moreover, it saves one’s heir from the trouble of sorting them out and storing them.
 
Question 4: Why is it difficult to destroy books?
Answer:
It is difficult to destroy books because they die hard. We do not have proper place to burn them. They are like cats and it is difficult to find a scaffold for them.
 
Question 5: Why could not the author burn the unwanted books?
Answer:
The author could not burn the unwanted books because he had no cooking range and he could not burn them on gas cooker.
 
Question 6: How did he decide to get rid of them?
Answer:
He decided to get rid of them by throwing them into the river. He stuffed them into a sack and went to the river to throw them.
 
Question 7: Describe the authors midnight venture to throw the books in the river and the suspicion which his action were likely to arouse?
Answer:
At midnight, the author stuffed the books in a sack. He shouldered them and went to fling them into the river. He was terribly frightened at the sight of a policeman and a stranger. At last, he threw the books into the river after many difficulties.      
 
Question 8: How did he muster up courage at last to fling them into the river?
Answer:
The writer was hesitant to throw them. Then he abused himself for his cowardice. At last, he mustered up courage and threw the sack into the river.
 
Question 9: Did he come to have a feeling for those books once he had got rid of them?
Answer:
He was sad after throwing the books. He thought that poor books met a fate worse than they deserve.
 
Question 10: What did the writer think about the splash?
Answer:
The writer thought that people would catch him. They would think that he had thrown a baby into the river. Therefore, he was afraid of the splash of the sack.
 
Question 11: Give the names of the books that the writer threw into the river?
Answer:
The names of the books are Odes to Diana, Sonnets to Ethel, Dramas on Love of Lancelot and Stanzas on a first Glimpse of Venice.
 
Question 12: What did the writer think when he saw the policeman on the way?
Answer:
When he saw a policeman on the way, he became afraid. He thought that he would consider him a thief and arrest him. But the policeman did not take any notice of him.

Written by: Asad Hussain & Muhammad Jawad

No comments:

Post a Comment