Note

If you cannot find what you are looking for. Please visit our sitemap

Thursday, 29 October 2015

Intermediate F.Sc F.A ICS English XII Short Questions Using the Scientific Method

Intermediate F.Sc F.A ICS English XII Short Questions Using the Scientific Method

Question 1: How has the scientific method helped us in our fight against disease?
Answer:
The scientific method has helped us in knowing the causes of diseases and their prevention. It has also enabled us to make life saving drugs.
 
Question 2: Write a note on the better sanitary conditions available in our cities today and compare them with what they were like a hundred years ago?
Answer:
Today, our city streets are paved and well drained. They are cleaned regularly. Garbage and sewage is disposed properly. A hundred years ago, the streets were unpaved and poorly drained. Household garbage and other refuse were thrown in the streets. So, today sanitary conditions are far better than a hundred years ago.
 
Question 3: What are sanitary conditions like our villages today and how would you improve them?
Answer:
Today, our villages are poorly drained, outdoor toilets are common and streets are unpaved. We could improve them by awaring people about better sanitation and its positive effect on their health.    
 
Question 4: How has scientific method helped us in the production and preservation of foods?
Answer:
Through scientific method, we get more production of food. Modern methods of selecting, grading and processing have helped us a lot in the preservation of food.
 
Question 5: We are less fearful than our ancestors. What were our ancestors afraid of?
Answer:
We are less fearful than our ancestors because we have left believing superstitions. Our ancestors were afraid of black cats, broken mirrors and the number 13.
 
Question 6: How has the scientific method enabled us to get over the old fears?
Answer:
Scientific method has made us reasonable. Now, we know there is a sound reason behind every happening. In this way, the scientific method has enabled us to get over the old fears.
 
Question 7: What part did astrology play in the lives of men and women in the past? Give examples?
Answer:
In the past, astrology played important part in the lives of men and women. People used to consult astrologists before marriages and other important matters of life.
 
Question 8: Describe some of the superstitions still current in our country. How do they affect the lives of those who believe in them?       
Answer:
Still some people believe in wearing charms and other superstitions like them. They affect the lives of those according to belief.
 
Question 9: What were the survival chances two hundred years age?
Answer:
Two hundred years ago, seven out of eight babies died before reaching their first birthday.
 
Question 10: What do we mean by the word attitude?
Answer:
By attitude we mean the way we feel and think towards an idea or an event.
 
Question 11: What is meant by superstitions?
Answer:
Feelings which involve fears are called superstitions. Black cats, broken mirrors and number 13 are some common superstitions.
 
Question 12: How did thrifty housewives preserve food in the past?
Answer:
Thrifty housewives preserved their home-grown vegetables and fruits by canning, pickling, or drying them for use during the cold weather. Meats were preserved by salting and drying or by freezing.
 
Question 13: How scientific method has improved our ways of life?
Answer:
Scientific method has improved our ways of life by solving health problems, by increasing production and preservation of food and by bringing positive changes in our attitude.
 
Question 14: What is the purpose of this lesson?
Answer:
This lesson helps us to understand how the use of scientific method has improved living conditions and changed our attitude. 

Written by: Asad Hussain & Muhammad Jawad

4 comments: