Note

If you cannot find what you are looking for. Please visit our sitemap

Thursday, 29 October 2015

Intermediate F.Sc F.A ICS English XII Short Questions Why Boys Fail in College

Intermediate F.Sc F.A ICS English XII Short Questions Why Boys Fail in College

Question 1: According to the author there are some boys who fail because they do not try. Who are they? Can we help them?
Answer:
They are those boys who do not have any aim in life. They do not try to pass and fail. They join college just for fun. They should be guided towards the aim of their life as a student.
 
Question 2: How do mistaken ambitions on the part of boys and their parents lead to the failure of the boys?
Answer:
Mistaken ambitions of the parents lead to the failure because the students do not take any interest in the subject chose by their parents. They stop hard work in their studies. As a result they fail.
 
Question 3: There are some boys who have done well at school but fail to make their mark at college. Who are they? Do you have such boys in college in your country?
Answer:
These are boys who are bright and intelligent but not hard working. They become over confidant and fail in college. Such boys could be found in the colleges of every country. Ours is no exception.
 
Question 4: How does financial pressure lead to the failure of students described in the lesson? Do you have similar cases in your country?
Answer:
Poor students have to do some job to meet their educational expenses. This dual exertion affects both their health and studies and so they fail. Yes, we do have such cases in our country.
 
Question 5: To what extent does the question of health lead to failure at college? How far can the college authorities with their medical officers help students in such cases?
Answer:
Both physical and mental health is very important factor for students. If a student is suffering from some disease, he can not concentrate on his studies. As a result, he fails.
 
Question 6: What place would you accord to sportsmen in college?
Answer:
The main purpose of college is to impart education. Sportsmen should be given respectable position in the college. But they should not be allowed to neglect their studies at any cost.
 
Question 7: There are some students who join college for the fun of it. Should they be allowed to stay?
Answer:
Students who join college for fun, they should not be allowed to stay. Because, they can spoil other students as well.
 
Question 8: Who are lazy bluffers? What should be done about them?
Answer:
Lazy bluffers are students who join college without any purpose. They should be left to the cold merciless world.
 
Question 9: What should be the role of college dean?
Answer:
The college dean should be like a doctor. He should diagnose the cause of failure among the students. In this way, he can save the boys from failure through foolishness, sickness and sin.
 
Question 10: Why is the proper cooperation needed between the teaching staff and the college doctor?
Answer:
It is necessary so that the boys are clinically examined regularly to maintain their physical and mental health.
 
Question 11: What are common diseases among college students?
Answer:
The common disease among college students are tuberculosis, bad tonsils, sleeping sickness, poor digestion and nervous forms of mental difficulties.
 
Question 12: What is the heartrending spectacle?
Answer:
To see boys undergoing transfusion of blood to get money for food and books is a heartrending spectacle.
 
Question 13: Can we help the student suffering from nervous habits?
Answer:
No, we can not help the students suffering from nervous habits. Nervous habits are not easy to uproot, they cannot be eradicated by anyone but the boy.

Written by: Asad Hussain & Muhammad Jawad

No comments:

Post a Comment