Note

If you cannot find what you are looking for. Please visit our sitemap

Friday, 4 August 2017

Intermediate F.Sc F.A ICS I.Com English XI Short Questions Button, Button

Intermediate F.Sc F.A ICS I.Com English XI Short Questions Button, Button (Richard Matheson)


Q 1. Why did Norma consider the tone and the attitude of Mr. Steward offensive?
Ans. Norma considered the tone and attitude of Mr. Steward offensive because she had already told Mr. Steward that she was rather busy but he insisted on talking to her.

Q 2. Why did Arthur disagree with his wife?
Ans. Arthur disagreed with his wife because he considered it immoral to kill some unknown  person just for the sake of money. He also called it murder.

Q 3. Why did Norma persuade her husband to agree with her?
Ans. Norma persuaded her husband because she wanted to get money to improve their living. She wanted to get a nicer apartment, clothes, and a car.

Q 4. What were the reasons Norma gave to her husband to accept the offer?
Ans. Norma told her husband that it might be a kind of psychological research or some strange millionaire was doing it. She argued that it was not immoral to kill an unknown person by a strange method to get money and improve their living.

Q 5. Why did Mr. Steward continue persuading Norma?
Ans. Mr. Steward did so because Norma wanted to do the experiment. He had observed her interest in the conversation and felt that she could be tempted easily.

Q 6. What was the message Norma received on pushing the button?
Ans. Norma received a message from Lenox Hill Hospital that her husband was pushed from the platform in front of the train by a shoving crowd.

Q 7. What is the significance of Arthur's life insurance policy?
Ans. Arthur had a life insurance policy for $25000 with double indemnity in case of accidental death. It is quite significant, because the same money was promised by Mr. Steward as reward.

Q 8. Did Norma remain normal on hearing the news of the accident of her husband?
Ans. No, Norma did not remain normal on hearing the news. She could neither seem to breathe nor walk. She felt numb. She starting smashing the button unit on the sink edge. Something cold pressed at her skull.

Q 9. Write about the character of Arthur.
Ans. Arthur has a literacy taste. He is not greedy because he is not enticed by the offer. Arthur is calm and contented. He manages to overpower the luring offer of getting $50000 by a mere push of the button.

Q 10. Why did  not Norma remain true to her husband?
Ans. She was enticed by the wonderful offer of $50000. She wanted to fulfill her hidden desires. Greed overpowered her. She agreed to press the button because she did not think it a murder. She did not remain true to her husband because she ignored her husband's instructions.

Q 11. Do you agree with Norma's assertion that the death of someone you have never seen is not important?
Ans. Human life is sacred without considering the individual's worldly status. Whether a person is rich or poor, he is given complete privilege by God. Nobody has the right to harm any person to gain any benefit. Therefore , I do not agree with Norma's assertion.

Q 12. What moral lesson does the story teach?
Ans. The story teaches us that impulsive nature always leads towards destruction. We should control our emotions to certain extent otherwise we may lose sight of morality and immorality.

Q 13. What kind of box did Mrs. Arthur find by the door?
Ans. Mrs. Arthur found a cube-shaped carton sealed with the tape by her front door. Inside the box was a push button unit fastened to a small wooden box.

Q 14. What did Mr. Steward tell them about the button unit.
Ans. Mr. Steward told them if they pushed the button, some unknown person would die and they would receive a payment of $50000 in return.

Q 15. What was inside the button unit?
Ans. The button unit was empty. There were no transistors, wires or tubes in it.

Q 16. What was the last conversation between Norma and Mr. Steward?
Ans. The last conversation between Norma and Mr. Steward was telephonic one. Norma complained in a shrieking voice that Mr. Steward had assured her that she would not know the person died. Mr. Steward replied whether she really knew her husband.

Written by: Asad Hussain

No comments:

Post a Comment